Проблеми відображення гудвілу у звітності Чеської Республіки

Автор(и)

  • Vladimír Zelenka Вища економічна школа, Прага, Czechia
  • Marie Zelenková Вища економічна школа, Прага, Czechia

DOI:

https://doi.org/10.26642/pbo-2008-2(11)-124-136

Ключові слова:

Чеська Республіка, фінансова звітність в Чехії, законодавча база у сфері обліку в Чехії, гудвіл як поняття, проблеми відображення гудвілу у звітності

Анотація

Ця стаття присвячена тому, як законодавча база у сфері бухгалтерського обліку в Чеській Республіці і досі впливає на звітування про різницю, що виникає в результаті придбання чистих активів іншого підприємства. (Або від придбання акцій або від придбання чистих активів). Метою даної статті є вказати на ряд недоліків у законодавстві у сфері бухгалтерського обліку, які призводять до того, що різниця придбання може бути представлена в єдиному фінансовому звіті декількома різними способами і відповідно до різних правил. Перш за все, це також важливо, щоб підкреслити той факт, що в чеському законодавстві у сфері бухгалтерського обліку надається перевага у фінансових звітах (не беручи до уваги їх економічної суті).

Посилання

Vomáčková H. Účetnictví akvizici, fuzí a jiných vlastnických transakcí. 3th edition. Praha. Polygon, 2005.

Zelenka V. Goodwill Reporting According to the Rules of the Ministry of Finance of the Czech Republic (A Document of Non-Transparent Financial Reporting without the Competence of the State Regulation of Accounting). Acta Oeconomica Pragensia, vol. 12, No. 5, 2004, pp. 70-82.

Zelenka V. Legal framework for consolidated financial statements in the Czech Repulic compared with international practice. Paper presented at the EAA Congress. Birmingham 1995.

Zelenka V., Zelenková M. Maladies of Governmental Regulation of Financial Reporting (A Case of Goodwill Reporting in the Czech Republic). Paper presented at the 17th Asian-Pacific Conference on International Accounting Issues. Wellington 2005.

##submission.downloads##

Опубліковано

2016-04-28

Як цитувати

Zelenka, V., & Zelenková, M. (2016). Проблеми відображення гудвілу у звітності Чеської Республіки. Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, (2(11), 124–136. https://doi.org/10.26642/pbo-2008-2(11)-124-136

Номер

Розділ

Статті