ПІДХОДИ ДО ОРГАНІЗАЦІЇ ОБЛІКУ ВИГОТОВЛЕННЯ ПРОДУКЦІЇ В ЗАКЛАДАХ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА

Автор(и)

  • Ірина Володимирівна Десяткіна Житомирський державний технологічний університет, Україна
  • Олена Миколаївна Глущук Житомирський державний технологічний університет, Україна

DOI:

https://doi.org/10.26642/pbo-2011-3(21)Ч.1-102-112

Ключові слова:

підприємства ресторанного господарства, витрати обігу, витрати виробництва, методика облікового відображення витрат

Анотація

Удосконалено методику облікового відображення витрат обігу та витрат виробництва на підприємствах ресторанного господарства.

 

Посилання

Алексевич О. Як обліковувати виготовлення продукції в закладах ресторанного господарства / Ольга Алексевич // Все про бухгалтерський облік. – 2010. – №79. – с. 37-40.

Даньків Й.Я. Бухгалтерський облік у галузях економіки: [навч. посіб.] / Даньків Й.Я. , Лучко М.Р. , Остап’юк М.Я. – К.: Знання-Прес, 2003. – 206 с.

Дергільова Г.С. Облік і аналіз прибутку підприємств громадського харчування [Текст] : автореф. дис... канд. екон. наук: 08.06.04 / Дергільова Галина Сергіївна ; Харківський держ. ун-т харчування та торгівлі. – Х., 2003. – 19 с.

Дзюба Н. Особливості обліку в закладах ресторанного господарства [Електронний ресурс] / Наталія Дзюба // Податки та бухгалтерський облік. – 2007. – №71. – Режим доступу до журн:http://www.nibu.factor.ua/ukr/golden/doc.html?id=2083

Інструкція про застосування Плану рахунків бухгалтерського обліку активів, капіталу, зобов’язань і господарських операцій підприємств і організацій Затверджено наказом Міністерства фінансів України від 30 листопада 1999 р. №291. [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=z0893-99

Методичні рекомендації про впровадження національних положень (стандартів) бухгалтерського обліку у сфері громадського харчування та побутових послуг, гармонізованих з міжнародними стандартами, затверджені наказом Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України від 17.06.2003 р. № 157. [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://uazakon.com/documents/ date_7o/pg_iugfwl/index.htm

Положення (стандарт) бухгалтерського обліку 9 “Запаси”, затверджене наказом Міністерства фінансів України від 20.10.99 р. № 246. [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=z0751-99

Положення (стандарт) бухгалтерського обліку 16 “Витрати”, затверджене наказом Міністерства фінансів України від 31.12.99 р. № 318. [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=z0027-00

Правила роботи закладів (підприємств) ресторанного господарства, затверджені наказом Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України від 24.07.2002 р. № 219. [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=z0680-02

Санитарные правила для предприятий общественного питания, включая кондитерские цехи и предприятия, вырабатывающие мягкое мороженое от 19.03.91 С изменениями и дополнениями, внесенными постановлением Главного государственного санитарного врача Украины от 23 января 2006 года № 2. [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main. cgi?nreg=n0001400-91

##submission.downloads##

Опубліковано

2015-07-09

Як цитувати

Десяткіна, І. В., & Глущук, О. М. (2015). ПІДХОДИ ДО ОРГАНІЗАЦІЇ ОБЛІКУ ВИГОТОВЛЕННЯ ПРОДУКЦІЇ В ЗАКЛАДАХ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА. Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, (3(21)Ч.1), 102–112. https://doi.org/10.26642/pbo-2011-3(21)Ч.1-102-112

Номер

Розділ

Статті