БУХГАЛТЕРСЬКИЙ ОБЛІК У ПРОЦЕСАХ ЗБЕРЕЖЕННЯ КАПІТАЛУ ПІДПРИЄМСТВА

Наталія Анатоліївна Остап`юк

Анотація


Із врахуванням впливу інфляції на кругооборот капіталу та формування інформації про майновий стан і результати господарювання визначено підходи до збереження та примноження капіталу. Критично оцінено підходи до вибору моделі оцінки активів і джерел їх формування відповідно до потреб користувачів облікової інформації.


Ключові слова


капітал підприємства; вплив інфляції на кругообіг капіталу; підходи до збереження капіталу; вибір моделі оцінки активів; користувач облікової інформації

Повний текст:

PDF

Посилання


Коршикова Р. Вплив інфляції на фінансову звітність підприємства / Р. Коршикова // Бухгалтерський облік і аудит. – 2000. – № 12. – С. 22-28.

Лемеш В.Н. Бухгалтерская (финансовая) отчетность: пособие / В.Н. Лемеш, Т.А. Жилинская. – Минск: Элайда, 2008. – 272 с.

Медведев М.Ю. Основы калькулирования. Просто на 100 % / М.Ю. Медведев. – М.: Эксмо, 2008. – 128 с.

Міжнародні стандарти фінансової звітності – 2009.: Переклад з анг. / за ред. С.Ф. Голова. – Том 1. – К.: Федерація професійних бухгалтерів і аудиторів України, 2009. – 1608 с.

Мочерний С.В. Політична економія:навчальний посібник / С.В.Мочерний. – К.: Знання-Прес, 2002. –687 с.

Новикова М.В. Финансовая отчетность в условиях гиперинфляции / М.В. Новикова // Бухгалтерский учет. – 2000. – № 6. – С. 54-60.

Палий В.Ф. Современный бухгалтерский учет. – М.: Изд-во “Бухгалтерский учет”, 2003. – 792 с.

Фабіянська В. Порівняльна оцінка концепцій збереження капіталу/ В. Фабіянська // [Електронний ресурс]. – режим доступу: http:// www.library.tane.edu.ua/images/nauk_vydannya/LAwg5Q.pdf

Хендриксен Э.С. Теория бухгалтерского учета / Э.С. Хендриксен, М.Ф. Ван Бреда. – М.: Финансы и статистика, 2000. – 576 с.


Пристатейна бібліографія ГОСТ






DOI: https://doi.org/10.26642/pbo-2011-2(20)-330-334

Creative Commons License
Ця робота ліцензована Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.

Ліцензія Creative Commons
Цей твір ліцензовано за ліцензією Creative Commons Із Зазначенням Авторства - Некомерційна 4.0 Міжнародна.