Регулювання питання незалежності аудитора в середині Європейського Союзу у справі незалежності аудитора перед набуттям чинності директиви у справі аудиту - Chrostowska, Ewa (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2017)
У статті визначено сучасний стан впровадження правил, встановлених Європейським Союзом у сфері незалежності аудиторів у країнах членах Європейського Союзу з врахуванням Польщі. Зазначено, що особливу увагу необхідно приділяти створенню порівняльної вартості незалежності аудитора при аудиті концернів, де встановлені неоднорідні вимоги, що можуть мати негативний вплив на якість аудиту