ЩО ДАЄ ГОСПОДАРЮ БУХГАЛТЕРСЬКИЙ ОБЛІК? - Бутинець, Франц Францович (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2017)
Стаття написана для всіх, хто користується даними бухгалтерського обліку, тією інформацією, яка надається величезною армією самовідданих працівників. У народному просторіччі їх називають обліковими працівниками, деякі з них з гордістю іменують себе економістами, бо, як сказав П.-Ж. Прудон: „бухгалтер і є справжній економіст, у якого кліка уявних учених вкрала його ім’я”. Хороший економіст – це і є бухгалтер, тобто особа, зайнята веденням облікових регістрів