ФІНАНСОВО-ЕКОНОМІЧНИЙ МЕХАНІЗМ УПРАВЛІННЯ ІНВЕСТИЦІЙНИМИ РЕСУРСАМИ У ПРОЦЕСІ ПРОВЕДЕННЯ МОДЕРНІЗАЦІЇ ПІДПРИЄМСТВ - Тарасюк, Галина Миколаївна; Валінкевич, Наталія Василівна (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2017)
Обґрунтовано авторські пропозиції щодо пріоритету модернізації підприємств, що забезпечує якісно новий рівень розвитку за допомогою цілеспрямованих базисних радикальних нововведень і гармонізації інтеграційних процесів, що реалізуються на основі відповідно представленого та запропонованого фінансово-економічного механізму управління інвестиційними ресурсами. Для підприємств харчової промисловості запропоновано сукупність принципів фінансово-економічного механізму з урахуванням специфіки підприємств галузі, яка дозволяє врахувати в управлінні інвестиційними ресурсами особливості їх виробничої діяльності у процесі проведення модернізації. Запропоновано механізм управління інвестиційними ресурсами її впровадження, напрями, елементи та фази формування дієвого механізму з конкретними індикаторами, а також групування форм її ресурсного забезпечення, що спричиняє здатність забезпечити якість модернізації підприємства, підвищити інтеграцію економічних, технологічних, соціальних, екологічних та інших процесів, спрямованих на досягнення успіху з врахуванням визначених концептуальних підходів та ключових положень задля отримання результатів ефекту синергізму.