РИЗИКИ І ЗАГРОЗИ ПОДАТКОВОЇ БЕЗПЕКИ ДЕРЖАВИ ТА МЕТОДИ ЇХ НЕЙТРАЛІЗАЦІЇ - Лебедзевич, Яна Вікторівна (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2017)
Обґрунтовано актуальність дослідження забезпечення податкової безпеки держави. Досліджено різні підходи науковців до визначення сутності поняття «податкова безпека» за ключовими характеристиками, яке б задовольняло інтереси усіх суб’єктів податкових відносин та обґрунтовано необхідність правового закріплення даного терміну. Проаналізовано економічну, соціальну та правову природу існування податкової безпеки, виявлено основні індикатори податкової безпеки України. Для визначення ефективності податкового адміністрування в інтересах податкової безпеки виокремлено основні загрози, ризики податкової безпеки, спричинені зовнішніми та внутрішніми факторами, а також запропоновано заходи щодо їх усунення та попередження можливості їх виникнення. Розглянуто етапи управління податковими ризиками при ефективній побудові податкової безпеки, розроблено структурно-логічну схему управління ризиками податкової безпеки держави.