Особливості складання консолідованої фінансової звітності: зарубіжний досвід - KUCHER, Svitlana Victorivna (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2017)
Проведено дослідження особливостей складання та подання консолідованої фінансової звітності країн світу різних систем стандартизації бухгалтерського обліку з метою встановлення напрямків удосконалення бухгалтерського обліку процесу консолідації показників фінансової звітності. Визначено основні проблеми складання суб’єктами господарювання консолідованої фінансової звітності в Україні. Встановлено наявніcть теоретичних і практичних проблем консолідації фінансової звітності організаційного та методичного характеру. Здійснено порівняльний аналіз особливостей стандартизації процесу консолідації фінансової звітності в країнах світу. Виділено основні відмінності у вимогах до формування показників консолідованої фінансової звітності таких країн, як Французька Республіка, Федеративна Республіка Німеччина, Республіка Білорусь та Китайська Народна Республіка. Сформовано основні напрямки наукових досліджень щодо удосконалення обліково-аналітичного забезпечення складання консолідованої фінансової звітності.