ТРАНСФОРМАЦІЯ СИСТЕМИ БУХГАЛТЕРСЬКОГО ОБЛІКУ ГОСПОДАРСЬКИХ ПРОЦЕСІВ В УМОВАХ НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ - Грицишен, Димитрій Олександрович; Поляк, Катерина Юріївна (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2017)
Досліджено трансформацію системи бухгалтерського обліку господарських процесів в умовах надзвичайних ситуацій. Розроблено моделі ідентифікації наслідків надзвичайних ситуацій, які є підґрунтям для трансформації елементів методу бухгалтерського обліку, для вирішення проблеми виокремлення наслідків надзвичайних ситуацій з усієї сукупності об’єктів бухгалтерського обліку та визначити їх властивості, які впливають на прийняття управлінських рішень. Розроблений комплекс моделей ідентифікації наслідків надзвичайних ситуацій, дозволяє системі бухгалтерського обліку генерувати інформацію, яка враховує сукупність властивостей наслідків надзвичайних ситуацій, та приймати управлінські рішення з врахуванням комплексу факторів. Визначено можливі наслідки надзвичайних ситуацій за окремими об’єктами бухгалтерського обліку, інформаційними ресурсами, яких є рахунки бухгалтерського обліку та показники фінансової звітності.