ВНУТРІШНІЙ АУДИТ ВИТРАТ НА РЕМОНТ ОСНОВНИХ ЗАСОБІВ - Самчик, Максим Юрійович (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2017)
Досліджено підходи до процесу організації та методики аудиту витрат на ремонт та модернізацію основних засобів показав, що не існує єдиного підходу щодо розуміння даного питання. Удосконалено організаційне та методичне забезпечення внутрішнього аудиту витрат на ремонт та модернізацію основних засобів, що забезпечує формування достовірної інформація для потреб управління ремонтом та модернізацією основних засобів. Уточнено мету та завдання внутрішнього аудиту витрат на ремонт та модернізацію основних засобів залежно від джерела надходження таких об’єктів на підприємство, що дало змогу визначити методи документального контролю, які варто застосовувати аудитором для виконання кожного завдання. Визначено зони ризику компонентів системи внутрішнього контролю що можуть призвести до неефективної реалізації повноважень посадовими особами підприємства, у процесі здійснення ремонту основних засобів, що може призвести до нераціонального використання ресурсів та, як наслідок, до зменшення ефективності проведених робіт з ремонту та модернізації основних засобів. Запропоновано перелік питань аудитора для оцінки системи внутрішнього контролю в частині ремонту основних засобів, що допомагають виявити істотні недоліки засобів контролю.