МЕХАНІЗМ ФОРМУВАННЯ ТА ОБЛІКОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ СОЦІАЛЬНОЇ СКЛАДОВОЇ ЗВІТНОСТІ СТАЛОГО РОЗВИТКУ - Баришнікова, Олена Миколаївна (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2017)
Під час дослідження соціальної складової звітності зі сталого розвитку удосконалено механізм відображення її показників через складання алгоритму формування звітності зі сталого розвитку за даними бухгалтерського обліку. Окреслено напрямки удосконалення облікового забезпечення і наведено класифікацію витрат соціальної діяльності з поділом їх за об’єктами бухгалтерського обліку в розрізі показників звітності зі сталого розвитку. Побудовано аналітичне облікове забезпечення соціальної діяльності підприємства, представлено типові господарські операції соціальної діяльності за синтетичними та аналітичними обліковими рахунками. Визначено, що удосконалення звітності як основи інформаційного забезпечення процесу формування показників соціальних аспектів звітності зі сталого розвитку дозволяє здійснювати оцінку соціальної діяльності щодо позитивного та негативного впливу на суспільство, трудові відносини, права людини, а також, отримувати достовірну та оперативну інформацію задля формування показників звітності зі сталого розвитку.