Дослідження оптимальної структури для фінансових установ - Christaukas, Cheslovas; Klepikovaitė, K. (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2016)
Основне проблемне питання даної статті – знайти оптимальну структуру фінансових установ, тобто оптимальний інвестиційний портфель, який забезпечить найвищий прибуток за певного ступеню ризику. Основним предметом є структура фінансових установ, наприклад, банку та його філій. Основна проблема – знайти оптимальну структуру, яка даватиме більшу вигоду, якщо активи банку будуть розміщені відповідно до ризику. Завдання даного дослідження – знайти оптимальну структуру для банків та його філій.