МОДЕЛЮВАННЯ ЯК МЕТОД НАУКОВИХ ДОСЛІДЖЕНЬ ТА ІНШІ МЕТОДИ ПІЗНАННЯ ДІЙСНОСТІ - Шигун, Марія Михайлівна (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2016)
Розглянуто роль моделювання у пізнанні фактів дійсності, досліджено окремі аспекти його методології в частині застосування законів і закономірностей та особливостей реалізації наукових методів пізнання в ході моделювання. Показано схему застосування методу моделювання при пізнанні дійсності.