ZNACZENIE DANYCH FINANSOWYCH W FORMUŁOWANIU STRATEGII PRZEDSIĘBIORSTWA - Węgrzyn, Halina (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2016)
Zastosowanie analizy finansowej obok analizy strategicznej jest integralną częścią procesu formułowania strategii przedsiębiorstwa. Celem referatu jest wykazanie znaczenia prawidłowo przeprowadzonej analizy sprawozdań finansowych, danych wskaźnikowych, progu rentowności, dźwigni operacyjnej i finansowej na wybór właściwej strategii rozwoju przedsiębiorstwa.