ЕВОЛЮЦІЯ ПОХІДНИХ ФІНАНСОВИХ ІНСТРУМЕНТІВ - Здреник, Василь Степанович (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2016)
Розглянуто історичний розвиток деривативів починаючи з І ст. до н.е. Виділено основні етапи становлення світової практики застосування похідних фінансових інструментів та регулювання їх облікового відображення.