Огляд моделей ризику в контексті фінансового аудиту - Staliunene, J. D.; Khrystauskas, Ch. (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2016)
Проаналізовано суттєві проблеми аудиту, які стосуються історичного дослідження моделей аудиторських ризиків у здійснені професійної діяльності. Проаналізовано класифікацію моделей ризиків у науковій літературі, а також надано визначення поняття аудиторського ризику за допомогою внутрішніх та зовнішніх факторів. Визначено, що аудитор приймає рішення за невизначених умов, що спричинені недостатньо точною оцінкою цих ризиків.