Бухгалтерське відображення операцій з об’єднання іноземних підприємств у Чеській Республіці на основі чеських стандартів обліку - Skálová, Jeanne; Podškubka, Thomas (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2016)
У статті обговорюються об’єднання іноземних підприємств, які можуть здійснюватися за участі Чеської Республіки. Зокрема, у статті звернено увагу на облікові та податкові аспекти цих операцій. Також приділена увага до найважливіших вимог законодавства у проектах об’єднання та оцінки чистих активів протягом закордонного об’єднання. Стаття описує переваги податку на прибуток, які можуть бути отримані при закордонному злитті та які були внесені в чеський Акт про податок на прибуток на основі Директиви 90/434/ЄЕС від 23 липня 1990 р. про просту систему оподаткування, що застосовується при об’єднанні, поділі, передачі активів та обміні акцій (часток), що стосуються компаній різних країн-членів.