Порівняльна характеристика бухгалтерської освіти в Україні та США - McGee, Robert W. (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2016)
В цій роботі порівнюються підходи до вивчення бухгалтерського обліку в українських та американських університетах. З метою порівняння було обрано два типових університети, український та американський. Їх навчальні програми були порівняні та оцінені. Також було опитано українських викладачів з бухгалтерського обліку в українському університеті. В тому числі було обговорено інформацію, зібрану під час процесу опитування; в результаті виявлено, що українські студенти, які вивчають бухгалтерський облік, приділяють значено більше часу вивченню бухгалтерських та інших дисциплін на практичних заняттях в університеті.