ВИЗНАННЯ ТА ОСОБЛИВОСТІ ОБЛІКУ ВИТРАТ: МІЖНАРОДНИЙ ТА ВІТЧИЗНЯНИЙ ДОСВІД - Мельник, Ерна Георгіївна (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2016)
Проаналізовано сучасні економічні тенденції, які впливають на організацію бухгалтерського обліку на підприємстві та визначають вимоги до інформаційного забезпечення щодо витрат як одного із найбільш важливих запитів користувачів фінансової інформації, що надає можливість достовірного визначення фінансового результату діяльності та прийняття на його основі ефективного управлінського рішення. Виявлено, що найбільші інвестори України застосовують МСФЗ. Визначено особливості визнання та обліку витрат відповідно до міжнародного та вітчизняного законодавства, розглянуто доцільність формування звітності та надання користувачам фінансової інформації щодо витрат відповідно до МСБО, МСФЗ (Міжнародних стандартів бухгалтерського обліку, Міжнародних стандартів фінансової звітності), GAAP USA (Загальноприйнятих принципів бухгалтерського обліку США). Об´рунтовано особливості і перспективи трансформації вітчизняної системи бухгалтерського обліку й фінансової звітності в частині витрат на шляху до гармонізації та як передумови виходу підприємства на міжнародний ринок, формування необхідної якісної фінансової інформації на запит користувачів.