ФОРМУВАННЯ ЗВІТНОСТІ СТАЛОГО РОЗВИТКУ: МІЖНАРОДНІ СИСТЕМИ РЕГУЛЮВАННЯ - Сергієнко-Бердюкова, Лариса Василівна; Баришнікова, Олена Миколаївна (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2016)
Розглянуто проблему формування звітності сталого розвитку як одного з інструментів управління господарськими процесами промислових підприємств. Загострення економіко-екологічних проблем вимагає пошуку нових механізмів регулювання процесу складання та оприлюднення звітності сталого розвитку. Основою забезпечення економіко-екологічної безпеки промислових підприємств є гармонізація економічної, соціальної та екологічної складових їх господарської діяльності. Встановлено, що одним зі шляхів вирішення проблеми регулювання процесу складання та оприлюднення звітності сталого розвитку є обґрунтування механізму формування та його інформаційного забезпечення даної звітності відповідно до діючих міжнародних систем, до яких належать: АА 1000, GRI, Принципи Екватора, Стандарти Саншайн, Глобальний договір. Розглянуто такі міжнародні системи регулювання звітності сталого розвитку: АА 1000, GRI, Стандарти Саншайн і Глобальний договір, відповідно до яких визначено пріоритетним напрямом подальших досліджень – розробку механізму формування та інформаційного забезпечення звітності сталого розвитку вітчизняних підприємств.