ХАРКІВСЬКА БІРЖА. ХІХ–ПОЧАТОК ХХ СТ. - Мошенський, Сергій Захарович (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2016)
Показано значення Харкова як основного фінансового центру нового індустріального регіону на сході України, коротко розглянуто історію акціонерного засновництва у місті. Встановлено, що фінансова інфраструктура, що складалася з банківських та небанківських установ, достатньо розгалужена. Виявлено специфіку діяльності Харківської біржі, зокрема визначено, що вона так і не стала ринком для індустріальних цінних паперів, операції з якими проводилися переважно на Брюссельській і Паризькій біржах.