ОБЛІК ПРАЦІ ТА ЇЇ ОПЛАТИ В ІНФОРМАЦІЙНІЙ СИСТЕМІ ПІДПРИЄМСТВА ТОРГІВЛІ - Крутова, Анжеліка Сергіївна; Нестеренко, Оксана Олександрівна (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2016)
Проведено порівняння найбільш поширених програм автоматизації бухгалтерського обліку праці та її оплати за функціональними можливостями, що дозволило виявити їх подібні та відмінні характеристики. Наведено результати анкетування керівників і працівників облікових служб підприємств торгівлі на предмет використання програмних продуктів автоматизації обліку праці та її оплати. Розроблено практичні рекомендації щодо налагодження адекватної вимогам управління автоматизованої системи обліку праці та її оплати з використанням комп’ютерної системи «1С: Зарплата і Управління Персоналом для України». Розроблено алгоритм впровадження програмного модуля в діяльність облікових служб підприємств торгівлі. Доведено, що використання запропонованого програмного модуля дозволить вести облік праці та її оплати в необхідних розрізах з мінімальними витратами часу і праці облікового персоналу; генерувати інформаційне забезпечення контролю стану та виконання кадрового плану; аналізувати кадровий склад; планувати витрати на оплату праці; формувати звіти з праці та її оплати; контролювати дотримання трудової дисципліни.