ФОРМУВАННЯ ЗЕМЕЛЬНИХ МАСИВІВ АГРОХОЛДИНГІВ - Данкевич, Андрій Євгенович (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2016)
Обґрунтовано необхідність дослідження ефективності роботи інтегрованих структур у сільському господарстві. Досліджено динаміку та сучасні тенденції сільськогосподарського виробництва в аграрному секторі економіки. На основі аналізу офіційної інформації агрохолдингів проведено оцінку ефективності їх діяльності та зроблено висновок про оптимальний розмір їх структурних підрозділів. Висвітлено переваги та недоліки інтегрованих структур, визначено особливості формування їх земельних відносин. Розглянуто основні проблемні питання при розширенні земельних масивів агрохолдингів, що пов’язані з укладанням договорів оренди земельних угідь. Розроблено пропозиції запровадження раціонального землекористування агрохолдингами з метою відродження сільських територій. Визначено найгостріші проблеми в сфері землекористування, зокрема: неефективність державного управління земельними ресурсами, корупція, відсутність перспективних планів розвитку територій тощо.