Деякі зовнішні фактори впливу на вибір придбання акцій на ринку капіталу - Wilimowska, Sofia; Wilimowski, Marek; Niewiadomski, Marek (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2016)
Проаналізовано зовнішні фактори, які впливають на рішення інвесторів, коли вони обирають, які акції придбати для отримання високих прибутків. В статті представлені фактори впливу на ціну акцій. Проведено дослідження, в якому респонденти відповіли на запитання щодо факторів, які допомогли їм визначитися щодо придбання акцій.