ОБЛІК РЕАЛІЗАЦІЇ КОНФІСКОВАНИХ АКТИВІВ СУБ’ЄКТІВ МІЖНАРОДНОЇ ЕКОНОМІЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ - Кузьмінський, Богдан Юрійович (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2015)
Розглянуто порядок реєстрації облікової інформації стосовно конфіскованих активів суб’єктів міжнародної економічної діяльності в процесі їх передачі спеціалізованим торговельним організаціям. Розкрито особливості їх реалізації на підприємствах комісійної торгівлі та аукціонах. Розглянуто питання переоцінки активів як наслідку невдалої реалізації. Запропоновано варіант оптимізації зазначених процесів шляхом запровадження єдиного державного обліково-контрольного автоматизованого документа «Реєстр активів, вилучених митницею». Він не лише дозволить швидше приймати ефективніші управлінські рішення завдяки актуальнішим даним, але й зекономити на паперових та поштових витратах.