ЕВОЛЮЦІЯ ЗАСАД УПРАВЛІННЯ ЛЮДСЬКИМ КАПІТАЛОМ - Ткачук, Ганна Юріївна; Савіцький, Владислав Валентинович (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2015)
Наведено еволюцію понятійного апарату в сфері управління персоналом. Визначено місце та роль кадрової політики в системі управління персоналом підприємства. Встановлено її відмінність від політики управління людськими ресурсами. Зазначено принципові відмінності управління людським капіталом через інвестиції в нього. Виділено три групи інвестицій в людський капітал за етапами життєвого циклу людини. Розглянуто процес формування та управління людським капіталом до його прибуття на підприємство та впродовж трудового життя. Обґрунтовано необхідність переорієнтації кадрової політики сучасних українських підприємств на політику управління людським капіталом.