ПОСТМИТНИЙ КОНТРОЛЬ У СИСТЕМІ УПРАВЛІННЯ БЕЗПЕКОЮ ЗОВНІШНЬОЕКОНОМІЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА - Грицишен, Димитрій Олександрович; Нонік, Валерій Вікторович (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2015)
Проведено аналіз літературних джерел щодо визначення сутності основних категорій постмитного контролю. Встановлено неоднозначність думок авторів щодо трактування понять суб’єктів, об’єктів та методів постмитного контролю. Сформульовано власне визначення постмитного контролю з точки зору системного підходу до розгляду об’єктів, суб’єктів та методів постмитного контролю як основи управління безпекою зовнішньоекономічної діяльності (ЗЕД). Даний підхід дозволить удосконалити науковий інструментарій постмитного контролю та дасть змогу підвищити ефективність розподілу обов’язків щодо здійснення перевірок та обґрунтованості відбору об’єктів даного контролю, а також якості, інформативності та достовірності даних.