ОРГАНІЗАЦІЯ БУХГАЛТЕРСЬКОГО ОБЛІКУ ЯК ЗАСІБ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ІНВЕСТИЦІЙНОЇ БЕЗПЕКИ ПІДПРИЄМСТВА - Берляк, Галина Валеріївна (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2015)
Розроблено розділи Положення про облікову політику в частині інвестиційної політики, де передбачені необхідні умови для своєчасного відображення формування та використання операцій в системі бухгалтерського обліку; запропоновані додаткові положення до Посадових інструкцій головного бухгалтера та бухгалтера з розрахунків у частині відображення руху інвестиційних ресурсів; розроблені витяги з додатків до Положення про облікову політику в частині інвестицйної політики підприємства щодо переліку посадових осіб, які наділяються правом підпису договору та необхідних документів для проведення операцій щодо залучення інвестиційних ресурсів, переліку посадових осіб, які складають, підписують внутрішню звітність та несуть відповідальність за подання її за призначенням у строки, графіку документообороту, робочого плану рахунків, розрахункових таблиць нормативних значень показників. Зважаючи на це, визначено, що інвестиційна політика підприємства тісно переплітається із обліковою, податковою, договірною та дивідендною політикою, тому має передбачати цілісність в обліку та управління інвестиційними ресурсами і охоплювати методичний, технічний, організаційний аспекти.