ВНУТРІШНІЙ АУДИТ ОСНОВНИХ ЗАСОБІВ: ВИЯВЛЕННЯ ТИПОВИХ ПОРУШЕНЬ В ОБЛІКУ - Бутинець, Тетяна Анатоліївна (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2015)
Досліджено сутність та механізм основних типових порушень з ведення бухгалтерського обліку основних засобів та їх наслідки для підприємства, проблеми документального оформлення господарських операцій з руху основних засобів. За результатами проведених автором аудиторських перевірок, для аудиторської практики, з метою підвищення ефективності проведення внутрішнього аудиту операцій з основними засобами, проведений аналіз типових порушень, зловживань та встановлено причини їх виникнення. Проведене автором дослідження, забезпечить коригування діючої методики аудиту в частині визначення пріоритетних об’єктів перевірки та встановлення порушень.