НАУКОВІ ПІДХОДИ ДО ВИЗНАЧЕННЯ ПОНЯТТЯ “ПАСИВ” В ОБЛІКОВО-ЕКОНОМІЧНІЙ ЛІТЕРАТУРІ - Петренко, Наталія Іванівна (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2015)
Досліджено процес історико-облікової еволюції поняття “пасиву”, розкрито сучасні ознаки пасиву балансу, запропоновано власний підхід до трактування поняття пасиву як обліково-економічної категорії.