ЕКОНОМІЧНИЙ ТА СТРАХОВИЙ ІНТЕРЕС, ЇХ ВПЛИВ НА СТРАХОВІ ВІДНОСИНИ - Александрова, Марія Михайлівна (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2015)
Розглянуто такі базові категорії страхової науки, як економічний та страховий інтерес, які виступають основою теорії та практики здійснення страхування. Визначено, що економічний та страховий інтерес, рівень їх реалізації – одні з найбільш значимих факторів страхових відносин, але без їх узгодження між всіма суб’єктами цих відносин та якісної й кількісної оцінки вони не можуть забезпечити функціональність страхування.