ПІДГОТОВКА ПОДАТКОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ З ПДВ: АСПЕКТИ АВТОНОМІЇ - Малишкін, Олександр Іванович (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2015)
Розглянуто характерні та специфічні риси податкового обліку ПДВ, функції та особливості використання податкової накладної як первинного документу, відображення в податковому та фінансовому обліку суми податкового зобов’язання з ПДВ за специфічними операціями платника податку, особливості побудови реєстрів аналітичного обліку та їх удосконалення, порівняння аналітичних позицій різних видів обліку, схема паралельної (автономної) моделі податкового і фінансового обліку ПДВ.