Big Data в стратегічному управлінському обліку - Легенчук, Сергій Федорович; Завалій, Тетяна Олександрівна; Денисюк , Олександр Михайлович (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2023)
Обґрунтовано вагомість впливу Індустрії 4.0 та цифровізації економіки на розвиток системи бухгалтерського обліку в сучасних умовах. Обґрунтовано роль Big Data у вирішенні ключових проблем бухгалтерського обліку та підвищенні релевантності облікової інформації. Проаналізовано причини актуальності застосування Big Data в управлінському обліку. Виявлено та проаналізовано проблеми, виникнення яких зумовлює використання Big Data в управлінському обліку. Обґрунтовано необхідність розвитку в управлінських бухгалтерів вмінь та навичок, що стосуються обробки та представлення даних за допомогою інструментів Big Data. Проаналізовано роль Big Data в забезпеченні цифрової трансформації системи стратегічного менеджменту підприємства. Виявлено та описано напрями використання Big Data в стратегічному управлінському обліку (інноваційний розвиток системи; удосконалення стратегічного контролю; удосконалення окремих методів обліку; удосконалення методики ведення обліку; зміна ролі стратегічних управлінських бухгалтерів).