ОЦІНКА БІЗНЕСУ ЗАСОБАМИ МЕТОДУ ВІЛЬНИХ ГРОШОВИХ ПОТОКІВ - Barburski, Jacek; Kutrzeba, Tomasz (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2015)
Стаття висвітлює один з методів оцінки бізнесу, що називається методом вільних грошових потоків (FCFM). Цей метод належить до групи методів, що базуються на здатності компанії генерувати майбутній прибуток (грошові надходження, грошові потоки, дивіденди) за вирахуванням відсоткової ставки, що приймає до уваги властивий ризик. На практиці це є одним із найбільш широко використовуваних методів оцінки вартості компанії та прийняття інвестиційних рішень. Ця стаття розкриває такі теоретичні питання як: види та методи визначення вільних грошових потоків, процедура оцінки компанії з використанням вільного грошового потоку, методи передбачення вільного грошового потоку та можливості і обмеження методу. В останній частині статті автор оцінює вартість обраної компанії (Позбуд С.А.), акції якої котируються на Варшавській Фондовій Біржі.