БУХГАЛТЕРСЬКИЙ ОБЛІК ЯК ЗАСІБ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ІНФОРМАЦІЙНИХ ПОТРЕБ АКЦІОНЕРІВ - Петренко, Наталія Іванівна (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2014)
Досліджено переваги та недоліки акціонерних товариств порівняно з іншими суб’єктами господарювання. Встановлено проблему задоволення інформаційних потреб акціонерів, на основі чого визначено склад необхідної інформації та можливість її формування за допомогою бухгалтерського обліку. Обґрунтовано актуальність удосконалення системи синтетичного та аналітичного обліку, а також внутрішньої звітності як інструментів врегулювання відносин між акціонерами та менеджерами в процесі управління товариством.