МЕТОДОЛОГІЯ ФОРМУВАННЯ ПРИБУТКОВОСТІ БАНКІВ - Лисенок, Олексій Володимирович (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2014)
Розглядається сутність, характеристика, система та функції управління прибутком банку. Досліджується чистий прибуток банківської системи України за 2004–2013 роки, аналізується її рентабельність та формується залежність показників ROA, ROE і мультиплікатора капіталу у табличному вигляді, що дозволяє швидко визначити, який рівень прибутковості активів банку повинні забезпечити менеджери, щоб акціонери отримали бажаний рівень прибутковості їх акціонерного капіталу.