ОБЛІКОВЕ ВІДОБРАЖЕННЯ ВНЕСЕНИХ ДО СТАТУТНОГО КАПІТАЛУ МАЙНОВИХ ПРАВ: ОСОБЛИВОСТІ ЗАСТОСУВАННЯ АЛЬТЕРНАТИВНИХ КОНЦЕПЦІЙ ВИЗНАННЯ АКТИВІВ - Романчук, Катерина Василівна; Шиманська, Катерина Володимирівна (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2014)
Досліджено правові норми щодо предмету господарського договору та можливості внесення до нього майнових прав. Проведено порівняльний аналіз операційної оренди та отримання майнових прав як внеску до зареєстрованого капіталу за засновницьким договором. Розкрито питання доцільності застосування кожної з альтернативних концепцій визнання активів при обліку майнових прав, внесених до статутного капіталу, та проаналізовано їх вплив на інформаційне наповнення показників фінансової звітності.