ФОРМИ ЛЮДСЬКОГО КАПІТАЛУ: ВЛАСТИВОСТІ ТА РОЛЬ У ЗАБЕЗПЕЧЕННІ СТАЛОГО ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ - Мельничук, Дмитро Петрович (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2014)
Проаналізовано властивості людського капіталу, які відрізняють даний економічний феномен від трудового потенціалу, робочої сили, людського фактора. Викладено авторську позицію щодо методологічних зв’язків, які існують між відповідними економічними категоріями. Визначено форми людського капіталу та охарактеризовано їх вплив на перспективи соціально-економічного розвитку України.