Сучасні проблеми облікового забезпечення стратегічного управління - Гринь, Вікторія Петрівна (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2019)
Обґрунтовано необхідність удосконалення системи облікового забезпечення стратегічного управління. Визначено невідповідність чинної облікової системи потребам і запитам суб’єктів стратегічного управління. Виділено три основні аспекти, у розрізі яких варто удосконалювати облікове забезпечення стратегічного управління (теоретичний, методичний, організаційний). Висвітлено особливості розгляду стратегічного обліку як окремого виду чи напряму облікової науки. Розглянуто причини виокремлення парадигми бухгалтерського обліку. Розкрито порядок формування стратегічної звітності на основі використання стратегічного бухгалтерського інжинірингу. Проаналізовано роль інструментів стратегічного управлінського обліку в формуванні облікової інформації стратегічного спрямування. Розкрито напрями удосконалення системи організації обліку з метою задоволення потреб суб’єктів стратегічного управління (розробка стратегічно орієнтованої системи обліку та стратегічної бухгалтерії, впровадження посади стратегічного бухгалтера).