Інвентаризація земельних ділянок: обліково-практичний аспект - Остапчук, Тетяна Петрівна; Гавриловська, Дарина Вікторівна (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2018)
В роботі розглядається проведення інвентаризації земельних ділянок на правах повного права власності та отриманих у користування від інших осіб. Наводяться основні етапи проведення інвентаризації земель. Визначаються особливості інвентаризації земель різних категорій. Однією з центральних проблем сучасності визнають наявність мораторію на продаж земель і, як наслідок, відсутність врегульованого ринку земельних ділянок. Після зняття мораторію постане проблема у відсутності чіткого розуміння про наявність та стан земельних ділянок, які перебувають у власності, та які передаються на тимчасове або постійне користування.