Облікові аспекти управління ризиками надання благодійної допомоги в умовах гібридної війни - Вигівська, Ірина Миколаївна; Хоменко, Ганна Юріївна (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2018)
У роботі розглянуто облікові аспекти управління ризиками, які виникають у діяльності субєктів господарювання при наданнї благодійної допомоги військовослужбовцям з місць військових конфліктів, сімям поранених та загиблих в зоні АТО (на території проведення ООС). Досліджуючи питання соціальної відповідальності бізнесу в конфліктні часи встановлено існування різноманітних напрямів, форм і джерел надання та бенефіціарів благодійної допомоги. Задля ідентифікації та оцінки ризиків благодійної діяльності підприємства розроблено класифікацію операцій з надання благодійної допомоги з метою їх облікового відображення та розкриття у звітності. Встановлено вплив гібридної війни на діяльність бізнес-структур, що дозволило ідентифікувати ризики підприємства, які здійснюють благодійність для військовослужбовців з місць військових конфліктів, сімей поранених і загиблих в зоні АТО (на території проведення ООС), та розробити матрицю і алгоритм управління такими ризиками задля мінімізації їх негативних економічних та соціальних наслідків.