Сутність та характеристики публічно-приватного партнерства в Україні: обліковий вимір - Рудейчук, Світлана Володимирівна (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2018)
Присвячено дослідженню особливостей та тенденцій розвитку публічно-приватного партнерства в Україні та світі. Така формула співпраці між публічним та приватним сектором дозволяє створювати нову інфраструктуру, підвищує ефективність та стандарти надання послуг суспільству. Сутність публічно-приватного партнерства розкривається в характеристиці його ознак, серед яких суспільна необхідність в реалізації складного та довгострокового проекту, участь держави або іншого публічного партнера, спільна мета та інтерес, рівноправний характер відносин та наявність спільних цілей і спрямувань, співвідношення ресурсів, вкладів сторін та активне залучення партнерів у процес прийняття рішень, інституціоналізація або формалізація, принцип справедливості, захист інтересів економічної конкуренції, регулювання відносин публічно-приватного партнерства на законодавчому рівні. У процесі дослідження також було з’ясовано основні форми такої моделі публічно-приватного партнерства у світі, як концесія, яка набула найбільшої популярності серед інших форм публічно-приватного партнерства у світі. Використання досвіду економічно розвинутих країн у розвитку публічно-приватного партнерства сприятиме активізації взаємодії публічного та приватного сектору у нашій країні.