Оцінка системи фінансового планування підприємства на основі збалансованої системи показників - Овандер, Наталя Львівна; Оверчук, Алла Василівна (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2018)
У роботі розглянуто особливості побудови збалансованої системи показників (ЗСП) для оцінки здійснення фінансового планування на підприємстві. В ході проведення даного дослідження нами було виділено та сформовано три групи показників, а саме показники, які відображають: актив та пасив підприємства з урахуванням оцінки його фінансового стану; результативність планування доходів, витрат та чистого фінансового результату підприємства; якість формування та використання фінансового плану підприємства щодо руху грошових коштів. Водночас, для здійснення повноцінної оцінки формування системи фінансового планування підприємства, потрібно комплексно оцінювати значення усіх представлених нами груп показників, зокрема потрібно приймати такі управлінські рішення, які сприятимуть збереженню балансу системи. Перспективами подальшого розвитку з даної проблематики буде розробка системи збалансованих коефіцієнтів щодо розробки, реалізації та аналізу виконання фінансового плану на підприємстві.