Принципи бухгалтерського обліку в інформаційному просторі управління зовнішньоекономічною діяльністю - Гордополов, Володимир Юрійович (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2018)
В статті наведено наукові результати, які підтверджують вплив зовнішнього середовища на необхідність перегляду облікових принципів відповідно до особливостей ведення господарської діяльності. Було розроблено модель взаємозв’язку системи управління та підсистеми бухгалтерського обліку суб’єкта зовнішньоекономічної діяльності. В ході дослідження обґрунтовано підхід до формування інформації в бухгалтерському обліку, що опосередковано залежить від того, як побудована система управління зовнішньоекономічною діяльністю на підприємстві. Визначено вплив облікового інформаційного забезпечення на створення комунікаційного простору системи управління зовнішньоекономічною діяльністю. Наведено напрями трансформації принципів бухгалтерського обліку зовнішньоекономічних операцій в розрізі впливу системи управління зовнішньоекономічною діяльністю підприємства. В статті представлено запропоновані зміни в частині трансформації принципів бухгалтерського обліку зовнішньоекономічної діяльності.