Управлінський облік в системі розрахунків з покупцями підприємства - Цегельник, Ніна Іванівна (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2017)
Сьогодні в період глобальних змін в різних сферах діяльності суспільства питання управлінського обліку в системі розрахунків з покупцями є досить актуальним, адже ефективність управління господарською діяльністю підприємства значною мірою залежить саме від інформаційних ресурсів управлінського обліку. Управлінський облік в системі розрахунків з покупцями налаштований на виконання стратегій підприємства, тобто побудова управлінського обліку залежить від стратегії охоплення ринків. Виникає потреба в ухваленні рішення про те, скільки пунктів продажу продукції належить відкрити на певній географічній території, щоб результатом було задоволення потреб наявних і потенційних клієнтів цільової групи в продукції, товарах і послугах. Сформульовано систему завдань управлінського обліку в системі розрахунків з покупцями, що дозволяє об’єднати всю інформацію по реалізації продукції, зробить її цілісною і дасть змогу користувачам, зокрема керівнику підприємства, значною мірою мати змогу отримати повну інформацію щодо стану розрахунків з покупцями і правильно приймати управлінські рішення щоб уникнути складних і суперечливих ситуацій з покупцями. Визначено напрямки подальших досліджень щодо розробка питань, які мають безпосереднє відношення до покупців договірних відносин купівлі-продажу.