Бухгалтерський облік засобів індивідуалізації сучасного підприємства: проблематика і напрямки вдосконалення - Скоп, Христина Ігорівна (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2017)
У роботі розкрито наявну методику бухгалтерського обліку засобів індивідуалізації сучасного підприємства, в межах якої вони не визнаються нематеріальними активами та не підлягають відображенню у звітності. Розглянуто особливості правової природи комерційного найменування, географічного зазначення та торговельної марки, які впливають на процес їхнього обліку. Обґрунтовано необхідність облікового відображення географічного зазначення і торговельної марки як нематеріальних активів та розкрито особливості визначення їхнього терміну корисного використання у бухгалтерському обліку. Наведено чинники впливу на вартість торговельної марки та виокремлено актуальність методики обліку за переоціненою вартістю.