Соціальна відповідальність міжнародного бізнесу як стратегія діяльності підприємств України: європейський досвід - Олійник, Оксана Вікторівна; Ксендзук, Валентина Віталіївна (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2017)
У статті проаналізовано практику застосування стратегії соціальної відповідальності бізнесу на польських та українських підприємствах. Проблема українських суб’єктів господарювання полягає в необхідності створення концептуальної теоретичної підстави соціальної відповідальності в сфері управління та реалізації соціальних заходів. Тому, на підставі проведеного дослідження звітів про соціальну відповідальності українського та польського бізнесу, обґрунтовано напрямки удосконалення соціальної політики підприємств України, які є окремою ланкою розвитку національної економіки.