Управлінський облік витрат у системі управління логістичною діяльністю підприємства - Медвідь, Любов Гнатівна; Левкович, Андрій Васильович (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2017)
У роботі проведено аналіз наукових досліджень щодо відображення витрат логістичної діяльності виробничого підприємства в системі рахунків аналітичного обліку. На практиці існує складність відокремленого відображення логістичних витрат у первинних документах, в системі фінансового обліку та, як наслідок, відображення в управлінській звітності та можливості контролю й оптимізації. За результатами дослідження визначено складові організаційно-методичної моделі обліку логістичних витрат за центрами відповідальності виробничих підприємств, а саме систему центрів відповідальності щодо логістичної діяльності підприємства, регламентуючі документи, систему бюджетів логістичних витрат та внутрішньої управлінської звітності за центрами відповідальності двох рівнів. Розроблено схеми обліку витрат логістичної діяльності виробничого підприємства за центрами відповідальності другого рівня Це дозволило розробити методичні та організаційні основи управлінського обліку витрат логістичної діяльності виробничого підприємства.