Оцінка ефективності функціонування економічних систем у європейських країнах - Szymczak, A.; Gawrycka, M. (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2017)
Основною метою даної статті є представлення окремих вимірників для здійснення порівняльного аналізу, який є необхідним при виявленні диспропорції, спільних рис і відмінностей у рівнях розвитку обраних економічних систем.