STRATEGIICZNA KARTA WYNIIKÓW – IISTOTA, KORZYŚCII II WADY, OPROGRAMOWANIIE - Bojnowska, A. (Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу, 2017)
W artykule rozpatrzono istotę, korzyści i wady, oraz oprogramowanie strategicznej karty wyników. Za skutkami badania uogólniono jeżeli karta wynników dobrze zbudowana, pozwala również kierować i stymulować zmiany potrzebne dla powodzenia obranej strategii.